King Charles III

King Charles III

Wyndham's Theatre

Prijs vanaf € 91.70

Het toneelstuk King Charles III gaat op onderzoek naar de mens onder de kroon, de ongeschreven regens van onze democratie en het geweten van Groot-Btrittannië's meest bekende familie.

 

Na een volledig uitverkochte run in het Almeida Theatre komt Mike Bartlett's veelgeprezen toneelstuk King Charles III naar het Wyndham's Theatre for een gelimiteerd seizoen. De Koningin is overleden: na een leven van afwachten is de tijd voor de prins gekomen om de troon te bestijgen. Een toekomst van macht ligt voor hem, maar hoe moet hij deze macht gebruiken? Het stuk is geschreven hoofdzakelijk in blank vers, met hier en daar enkele toespelingen op Shakespeare's geschiedenis stukken. King Charles III is een politiek doordacht en scherpzinnig stuk dat een rauwe blik werpt op het instituut dat de monarchie is en de rol van de koning.

 

Mike Bartlett's hypothetische maar gewiekste extrapolatie van Charles' moraal en acties stelt de vraag of we ooit wel een ongekozen monarch willen hebben die onze democratisch gekozen overheid kan beïnvloeden.

Info

Wyndham's Theatre
32-36 Charing Cross Road
London
WC2H 0DA

Voorstellingsduur:

Richtlijnen

Richtlijnen

Directions
The theatre can be seen opposite the station.

Zie op een kaart

Nederlandse
Ticmate.nl


In winkelwagen