DDR Museum Berlijn

DDR Museum Berlijn

Prijs vanaf € 9.80

Het DDR Museum in Berlijn is niet een groot museum, maar desalniettemin één van Berlijn's top attracties en een absolute must-see. Kom alles te weten over de geschiedenis van de DDR en aanschouw vele DDR artefacten. Bestel je tickets voor het DDR Museum in Berlijn hier!

Ervaar de geschiedenis op een levendige, interactieve en speelse manier. Het DDR Museum biedt je een hands-on ervaring van het alledaagse leven in een vergane staat, het leven in socialisme. Bezoekers worden verwelkomd hun kennis te verbreden in verschillende thematische gebieden. Bestudeer alle stukken, weinig stukken staan achter glas. Alles staat er om opgepakt en ervaren te worden. Open de lades en kasten, zoek erdoorheen en ga op avontuur!

Er is veel te ontdekken in het DDR Museum: neem plaats in een Trabant en test de motor, kijk TV in een authentieke DDR woonkamer. Er zijn documentaires voor bezoekers die in originele DDR bioscoopstoelen bekeken kunnen worden. Tevens kun je je eraan wagen om de Lipsi dans te proberen. Iedere activiteit wordt gepaard met de meest belangrijke informatie en feiten die relevant zijn.

Onder het oog van Marx, Engels en Lenin is de Socialistische Eenheidspartij van Duitsland de centrale focus van het mseum. Hiernaast zijn er een aantal thema's zoals de staat, de economie, broederstaten, ideologie, oppossitie en de Stasi. De interactieve elementen zorgen voor de broodnodige informatie over ieder onderwerp.

Belangrijke informatie:

- De tentoonstellingen zijn in het Duits en Engels en tevens andere talen.

- Kinderprijzen zijn  beschikbaar voor kinderen van 6 tot 15 jaar oud. Kinderen onder de 5 jaar kunnen gratis naar binnen.

- Het DDR Museum is geopend van maandag tot zondag van 10.00 tot 20.00 en op zaterdag van 10.00 tot 22.00.

- Het ticket is alleen geldig op de geboekte datum.

- Het DDR Museum is gelegen op Karl-Liebknecht Strasse 1, 10178 Berlijn.

Fantastisch 4.3

4.3 Recensies van 3 klantrecensies
bezoek DDR museum

het museum gaf ons een mooi beeld hoe het vroeger was om te leven in de DDR. Vooral veel dingen gezien die wij in onze jeugd ook hadden. Het appartement dat nagemaakt was wel het beste deel van het museum. Dit museum is aan te raden aan iedereen .

Johannes
WOE, 20 DEC 2017
4.3
DDr Museum

De bestelling van onze ticket ging snel en vlekkeloos. Het museum zelf viel ons een beetje tegen. Het was betrekkelijk klein en ja voor ons was het nostalgie. Vroeger ging het er ook zo aan toe. Wat wij jammer vonden was dat de teksten niet in het Nederlands zijn vertaald., mede omdat er heel veel kinderen naar toegaan.

Hendrika josephina, De meern
DON, 30 JUL 2015
4.3
Dag in het verleden

Moet je meemaken, een dag naar het DDR museum.
Hier leef je zoals de de Oost Berlijners het jaren deden,.

De dag dat wij er waren was er een man die kon vertellen bij de maquette van de woningen. Hij had deze zelf gebouwd.

Ruud, Marknesse
WOE, 13 MEI 2015
4.3

Info

DDR Museum Berlijn
DDR Museum, Karl-Liebknecht-Str. 1, 10178 Berlijn, Duitsland.

DDR Museum Berlijn
Openingstijden
Maandag - zondag: 10.00 - 20.00. Zaterdag: 10.00 - 22.00.

Routebeschrijving

Zie op een kaart, DDR Museum Berlijn

Routebeschrijving
S-Bahn Hackescher Markt Station of S/U-Bahn Alexander Platz Station.

Zie op een kaart

Nederlandse
Ticmate.nl


In winkelwagen