Made in Dagenham

Made in Dagenham

Adelphi Theatre

Prijs vanaf € 44.70

Made in Dagenham in Londen is een gloednieuwe musical die zich afspeelt in 1968. Tickets voor Made in Dagenham in Londen kunnen hier geboekt worden!

 

Het is 1968 en de fabriek van Ford in Dagenham is een van de grootste private werkgevers in Groot-Brittannië. Naast duizenden mannelijke arbeiders geeft het ook werk aan 187 onderbetaalde vrouwelijke machinisten die de stoelen van auto's assembleren in erbarmelijke werkomstandigheden.

 

Vakbondsgedelegeerde Rita O'Grady slaat de handen ineen met vakbondsvertegenwoordiger Albert Passinghem om betere omstandigheden voor deze vrouwen te regelen, maar komen er als snel achter dat er meer ten grondslag aan dit dispuut ligt dan ze zich realiseerden: vrouwen krijgen slechts een zeer kleine fractie van het salaris van mannen voor hetzelfde werk. Rita besluit het niet langer te accepteren en begint een staking om gelijke arbeidsvoorwaarden te krijgen. Een slopend slopend gevecht op de werkvloer en in de politiek volgt welke uiteindelijke de ontwikkeling van vrouwenrechten wereldwijd zou beïnvloeden.

 

De musical is gebaseerd op de succesvolle film met dezelfde naam en de hoofdrol wordt vertolkt door een van de meest opkomende talenten Gemma Arterton. Zij is vooral bekend door grote rollen in Quantum of Solace, Tamara Drewe en andere bekende films.

 

Deze fantastische productie Made in Dagenham is geregisseerd door Rupert Goold, Artistiek Directeur van het Almeida Theatre en regisseur van West End hits zoals American Psycho, Oliver! en Enron.

Info

Adelphi Theatre
409-412 Strand
London
WC2R 0NS

Duur:
2 hours 40 minutes

Routebeschrijving

Routebeschrijving

Routebeschrijving
De dichtstbijzijnde metrostations zijn Covent Garden (Piccadilly Line) en Charing Cross (Lijn: Northern en Bakerloo), Embankment (Lijn: District en Circle).

Zie op een kaart

Nederlandse
Ticmate.nl


In winkelwagen