Berlijnse Muur en Koude Oorlog Fietstour

Berlijnse Muur en Koude Oorlog Fietstour

Prijs vanaf € 28.00

Onze Berlijnse Muur en Koude Oorlog Fietstour laat u kennismaken met de meer duistere kant van de geschiedenis van Berlijn. Deze 5 uur lang fietstocht door Berlijn met een lengte van 14 km laat u zien wat voor impact de Berlijnse muur en de Koude Oorlog hadden op Berlijn. Boek uw tickets hier!

Onze Berlijnse Muur & Koude Oorlog Tour begint in het Oosten langs de indrukwekkende Karl-Marx-Allee om daarna de kleurrijke Oostzijde Galerij (een kilometer-lang uitgestrekt resterend Berlijnse Muur,beroemd om zijn graffiti) te bezichtigen en het machtige Treptower Park Memorial (meer dan 3200 gevallen Sovjet troepen liggen hier begraven en het beeldhouwwerk die de gedenkplek flankeren behoort tot de fijnste Stalinistische propaganda. Het ligt buiten de bekende toeristenroute- maar toch goed bereikbaar met de fiets). Vanaf hier keren we terug naar het voormalige niemandsland de strook des doods om voormalige checkpoints te bezoeken en horen we verhalen over de spionage en vlucht pogingen. Om de Koude Oorlog in perspectief te zien nemen we in de tijdlijn andere belangrijke gebeurtenissen in de wereld op om te laten zien hoe deze Berlijn op de voorgrond hebben geplaatst in de hoogopgelopen spanningen ten tijde van de Koude Oorlog.

We nemen een lunchpauze bij een leuk café in de resten van een oud treinstation bij de Berlijnse Muur. Lunch en drankjes bij de lunch zitten NIET in de ticketprijs inbegrepen! Omdat Berlijn een grote stad is en ook zeer plat, is Berlijn perfect voor een stadsbezichtiging op een fiets. Dus ga mee met onze Berlijnse Muur & Koude Oorlog Tour en bekijk Berlijn op de beste manier – op een fiets!

BELANGRIJKE INFORMATIE:
- Alle tours zijn in het Engels!
- Duur is ongeveer 5 uur - Openingstijden apr. tot okt.: ma., do. & za. om 10:30 u.
- Eten en drankjes zitten NIET in de prijs inbegrepen.
- De tour is in regen en zonneschijn! Gelieve te kleden naar het weer! U kunt regenponcho’s huren bij de gids voor €1 per stuk!
- Kinderen moeten in staat zijn hun eigen fiets te berijden om mee te kunnen doen aan deze tour
- De Berlijnse Muur en Koude Oorlog Fietstour start & eindigt bij de TV Toren op Alexanderplatz in Berlijn.

Info

Berlijnse Muur en Koude Oorlog Fietstour
Berlin City Segway Tour,
TV Tower, Alexanderplatz
10178 Berlijn

Berlijnse Muur en Koude Oorlog Fietstour
Openingstijden
apr. tot okt.: ma., do., za. & zo. om 10:30 u.

Routebeschrijving

Zie op een kaart, Berlijnse Muur en Koude Oorlog Fietstour

Routebeschrijving
Neem de S-bahn of U-bahn naar Alexanderplatz Station

Zie op een kaart

Nederlandse
Ticmate.nl


In winkelwagen