Sachsenhausen Wandel Tour

Sachsenhausen Wandel Tour

Prijs vanaf € 14.00

Vergezel onze expert gids voor een tour naar Sachsenhausen Concentratie Kamp net buiten Berlijn. Dit is een tour die u nooit zult vergeten! Kom meer te weten over het concentratie kamp en zijn gevangenen zowel tijdens als na  WOII.

Hoogtepunten:
- Bezoek Sachsenhausen Concentratie Kamp net buiten Berlijn
- Kom meer te weten of de horror en sterfgevallen
- Ontdekt de realiteiten van leven en dood in het kamp

Bezoek Sachsenhausen Concentratie Kamp
Bezoek het beruchte concentratie kamp waar meer dan 200.000 mensen gevangenen zijn gehouden door de Nazi's en ongeveer 50.000 zijn er gewelddadig vermoord.

Sachsenhausen werd in eerste instantie als gevangenis voor politieke tegenstanders. Later werd het kamp gebruikt als een trainingsplaats voor de Holocaust toen bepaalde groepen werden geïdentificeerd als racistisch of biologisch minderwaardig.

Uw kundige gids zal u de realiteiten laten zien van leven en dood in het kamp: mensen werden het slachtoffer van uithongering, ziekte, dwangarbeid en systematische uitroeiing.

U zult ook horen over leven en dood in het Speciale Kamp Nr. 7/1, zoals Sachsenhausen bekend kwam te staan bij de Sovjets. Tot de sluiting in 1950, werden er nog eens 60.000 mensen gevangen gehouden, voornamelijk voormalige Nazi functionarissen, Duitse POWs en Sovjet deserteurs. Ongeveer 12.000 gevangenen zijn gestorven van de honger, kou en ziekte onder de Sovjets.

Hoe verkrijg ik tickets?
Kort nadat u uw boeking heeft afgerond, wordt uw e-ticket direct naar uw e-mail gestuurd, print deze uit en breng deze mee op uw tour.

Waar begint de tour?
De tour begint voor het restaurant Weihenstephaner tegenover Hackescher Markt S-Station. Zorg dat u tien minuten van tevoren aanwezig bent

Waar eindigt de tour?
De Sachsenhausen Wandel Tour endigt bij het Centraal Station van Berlijn (het hoofdstation).

Hoe lang duurt de tour?
De tour duurt 6 uur.

Hoe verplaatsen wij ons tijdens de tour?
De tour is inclusief treinreis, dus zorg voor een AB openbaar vervoer tickets of koopt er een van onze gids (een AB dag pas kost €7).

In welke talen is de tour beschikbaar?
De tour is alleen in het Engels.

Wat gebeurt er als het regent?
De tour gaat gewoon door of het nu regent of als de zon schijnt, maar draag kleding en schoenen die bij het weer passen.

Kan ik eten en drinken kopen bij het Sachsenhausen Monument?
Aangezien er maar beperkte mogelijkheden zijn voor het kopen van eten en drinken binnenin het Sachsenhausen Monument, raden wij u aan om zelf iets mee te brengen.

Zijn er tickets voor kinderen beschikbaar?
Kinderen onder de 12 jaar zijn gratis mits in gezelschap van een betalende volwassene. Jeugdtickets zijn beschikbaar voor mensen onder de 26 jaar.

 

Zeer Goed 4.0

4.0 Recensies van 2 klantrecensies
Wandeltour Sachsenhausen een aanrader.

De tickets waren online goed te bestellen. Het verzamelpunt was goed en makkelijk te vinden. We hadden een goede gids. Zij wist veel van het kamp en kon onze vragen goed beantwoorden. Het was interessant, leerzaam en indrukwekkend. Het is zeer zeker een aanrader.

P.a., Leersum
VRI, 01 MEI 2015
4.0
Zeer interessante dag gehad

We zijn met een groep van zeven naar het voormalig concentratiekamp/werkkamp Sachsenhausen geweest. Onder begeleiding van een zeer deskundige en gedreven gids hebben we een excursie gemaakt. Dus heel erg bedankt voor deze hele "mooie" dag.

Jan hendrik, Muntendam
DON, 26 MRT 2015
4.0

Info

Sachsenhausen Wandel Tour
Gelieve 10 min. voor aanvang van de tour op het volgende adres te zijn:
Buiten Restaurant Weihenstephaner
(Tegenover Hackescher Markt S-Bahn Station)

Neue Promenade 5
10178 Berlin

Sachsenhausen Wandel Tour
Openingstijden
25 mrt. – okt.: dagli om 10 u.
nov.- mrt: di,.vr., en zondagen om 10 u.

Routebeschrijving

Zie op een kaart, Sachsenhausen Wandel Tour

Routebeschrijving
Neem de S-Bahn naar Hackescher Markt Station

Zie op een kaart

Nederlandse
Ticmate.nl


In winkelwagen