De Berlijnse Muur - Berlijn achter het IJzeren Gordijn

De Berlijnse Muur - Berlijn achter het IJzeren Gordijn

Prijs vanaf € 12.00

Onze Koude Oorlog Berlijn Wandel Tour door Berlijn laat u zien hoe de inwoners in een verdeelde stad hebben gewoond. Zie hoe Berlijn was en overleefde achter het IJzeren Gordijn. Boek Tickets voor Koude Oorlog te Voet tour in Berlijn hier!

Decennialang na de Tweede Wereldoorlog waren er twee Berlijns: Het ene een bastion van het Westen achter het IJzeren Gordijn, de ander een hoofdstad die niets liever wilde dan de superioriteit van het Communisme te tonen.
Leer hoe de Geallieerden Berlijn verdeelde in vier stukken aan het einde van de oorlog en zie waar drie van deze stukken samenkwamen bij Potsdamer Platz.
Loop over de “Stalinallee” de toonaangevende boulevard van het Oosten met zijn huwelijkstaart architectuur ontworpen om de Communistische macht te illustreren ten tijde van de Koude Oorlog.

Bezoek de Muur Gedenkplek bij Bernauer Straße en krijg een idee van de complexiteit van de veiligheidsmaatregelen die werden toegepast om te voorkomen dat Oost Duitsers West Berlijn zouden kunnen bereiken. Leer meer over de vele risico’s die men toch nam om te ontsnappen en zo de Stasi, de beruchte staatsveiligheidsdienst wisten te dwarsbomen.

Onze Koude Oorlog Wandel Tour eindigt bij het lange stuk waar de muur nog intact is, de Oostzijde Galerij dat verandert is in een indrukwekkend openlucht kunstwerk.

BELANGRIJKE INFORMATIE:
- De tour is in het Engels!
- Duur is ongeveer 4 uur
- De tour start bij de taxi standplaats buiten bij Berlijn Dierentuin Station (Bahnhof Zoologischer Garten). Hier vindt u onze gids van Original Berlin Walks.!
- Met deze tour maken we een kort ritje met de Berlijnse metro. Gelieve een AB Openbaar Vervoer ticket mee te brengen of koop er één bij onze gids ( in 2013 de prijs was €6.70).
- Jeugdprijs is voor iedereen onder de 26 jaar.
- Kinderen onder de 12 jaar zijn gratis als ze worden begeleid door een betalende volwassenen.
- De tour is in regen en zonneschijn! Gelieve te kleden naar het weer!
- Eten en drankjes zitten NIET in de prijs inbegrepen.
- Koude Oorlog Wandel Tour Berlijn eindigt bij de Oostzijde Galerij.

Info

De Berlijnse Muur - Berlijn achter het IJzeren Gordijn
Gelieve 10 min. voor aanvang van de tour op het volgende adres te zijn:
Buiten Restaurant Weihenstephaner
(Tegenover Hackescher Markt S-Bahn Station)

Neue Promenade 5,
10178 Berlin

De Berlijnse Muur - Berlijn achter het IJzeren Gordijn
Openingstijden
april tot oktober: vrijdag om 10u.

Richtlijnen

Richtlijnen
S-Bahn Hackescher Markt Station.

Zie op een kaart

Nederlandse
Ticmate.nl


In winkelwagen